Història del Grup

Tot va començar arran de la primera trobada d’estudiosos del gat salvatge que va tenir lloc la primavera de l’any 2018 a Banyoles, on els assistents van discutir els avantatges de treballar en xarxa per millorar l’estudi del gat fer. La unificació d’esforços va permetre potenciar els diversos projectes i incrementar-ne la seva difusió, tot afavorint la implicació de més persones provinents de diferents àmbits. A més, els projectes beneficiats estaven repartits per diferents punts del territori català com ara la Serra de l’Albera, l’Alta Garrotxa, el Pirineu gironí o la comarca d’Osona.

El dia 23 de febrer de 2019, es va organitzar una segona reunió al Zoo de Barcelona per tal de donar a conèixer les novetats dels projectes i comentar els avantatges que suposaria la creació d’un grup de treball vinculat a la ICHN, que va ser una realitat gràcies al suport unànime de totes les persones implicades. Un grup que, malgrat el nom, no només se centra en el gat salvatge, sinó que inclou al conjunt de carnívors que viuen a Catalunya, dels quals alguns membres del grup en són especialistes.

Per últim, cal remarcar que la creació d’aquest grup no hauria estat possible sense el suport de la mateixa Institució Catalana d’Història Natural (ICHN-IEC) i de la Fundació Barcelona Zoo.