Fototrampeig Catalunya

En construcció, s’està treballant en aquest nou espai.

Fototrampeig Mamífers Catalunya

El seguiment amb càmeres trampa o “fototrampeig”, és una tècnica no invasiva que s’ha tornar molt popular en els darrers anys. Aquesta tècnica ens pot ajudar a conèixer la presència de mamífers de difícil detecció, com el gat fer (Felis silvestris) o el turó (Mustela putorius), però també ens dóna informació interessant de tota la comunitat de mamífers d’una zona. A Catalunya, un bon grapat de naturalistes ja utilitzen aquesta tècnica i la informació que recullen pot ser cabdal per conèixer millor els mamífers de casa nostra.

El projecte Fototrampeig Mamífers Catalunya té com a objectiu oferir un portal de referència per la recollida de dades de càmeres de seguiment fotogràfic (fototrampeig). El portal vol esdevenir un projecte de ciència ciutadana, on qualsevol usuari amb una càmera pugui penjar les fotos que hagi obtingut i que, amb l’ajuda d’altres usuaris, es puguin revisar les fotografies per obtenir el màxim d’informació dels mamífers del nostre entorn. Les coordenades de les càmeres sempre seran confidencials i els usuaris sempre podran decidir on i quan posen les seves càmeres. 

 

Podeu ampliar el mapa amb el botó que trobareu a la cantonada inferior dreta:

Aquest projecte està liderat pel Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN), amb el suport de la Fundació Barcelona Zoo. L’objectiu principal és involucrar la societat en l’estudi de la nostra fauna a partir de les càmeres de fototrampeig i animar que tota la informació naturalista es pugui emmagatzemar i compartir d’una forma eficient.

 

Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN).

 

Integrants del projecte: Joana Bastardas, Albert Campsolinas, Pau Federico, Marc Fusellas, Marc Gallardet, Ferran Sayol, Marc Vilella, Pep Xarles.