Arrenca el projecte d’educació i sensibilització ambiental “El gat fer, el felí dels nostres boscos” que anirà visitant diversos municipis propers a zones on viu l’únic felí autòcton que podem trobar actualment a Catalunya. La primera parada serà Maçanet de Cabrenys, el pròxim 2 d’abril. 

Amb l’objectiu d’apropar la fauna local a la societat, des del grup FELIS s’ha preparat un projecte divulgatiu amb una exposició, un taller escolar i altres activitats al voltant d’un dels carnívors més desconeguts del país: el gat fer o gat salvatge. La iniciativa gaudeix d’una subvenció atorgada per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i rep el suport de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), la Fundació Zoo de Barcelona i la cooperativa ambiental Gisfera.

L’Exposició itinerant 

Exposició didàctica per a tots els públics formada per cinc plafons que descriuen l’espècie, la seva biologia i la importància de conservar-la. El primer municipi en què la podreu visitar és Maçanet de Cabrenys, del 2 al 9 d’abril a l’Oficina de Turisme. Els següents municipis programats són Les Preses, Ribes de Freser, Sant Pere de Torelló, Besalú i Llançà. 

Xerrada divulgativa i sortida familiar

Per tal de conèixer el gat fer amb més detall, així com l’entorn natural on viu, es farà una xerrada divulgativa i una sortida familiar al voltant del municipi on hi hagi l’exposició instal·lada.

     Dv. 2 d’abril de 10 a 11 h. Xerrada divulgativa. Antiga Oficina de Turisme, Maçanet de Cabrenys.
     Dv. 2 d’abril a les 11 h. Sortida familiar per l’entorn del gat fer. 

Tallers escolars

Activitat dirigida a l’alumnat de cicle superior d’educació primària. El taller consta d’una part de contextualització a l’aula amb suports audiovisuals i d’una sortida a l’exterior, en forma de gimcana, enfocada al reconeixement de rastres per esbrinar quins mamífers viuen a prop de l’escola. L’alumnat de l’Escola Les Salines seran els primers a gaudir d’aquesta experiència. 

Animem a tothom a participar en les activitats que es desenvoluparan al llarg de tot l’any.

 

Més informació

En aquest enllaç s’aniran actualitzant els detalls de les dates i horaris de cada municipi i podreu trobar tots els detalls del projecte. 

Correu electrònic del projecte:  educaciogatfer@gmail.com

Data actualització: 31/03/2021